2009-09-03 16:36:01• hírek • Parajdi Andrea

Dolgozik a konzultáns cég

Csúszik az ivó-, és szennyvízgazdálkodásra készülő pályázat tervezett leadási határideje, ugyanis a konzultáns cég még mindig dolgozik a dokumentumok előkészítésén. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a napokban egyeztetett a környezetvédelmi miniszterrel, ahol többek között ez a téma is szóba került.

Többször beszámoltunk már arról, hogy a Megyei Tanács készít egy pályázatot az ivó-, és szennyvízgazdálkodásra, amely által nem kevesebb mint 100 millió euró szerezhető meg a vízhálózatok és csatornahálózatok korszerűsítésére és bővítésére.

Mondhatni, hogy a projekt procedurális folyamatának nagy részén már túl van a megyevezetés, hiszen - ahogyan a pályázáshoz kötelező - létrehoztak egy térségek közti szövetséget. A szövetségbe 31 megyei település csatlakozott, akik ezáltal különböző mértékben részesülhetnek az uniós finanszírozásból.

Csehi még a nyár elején arra kérte a konzultáns céget, hogy sürgesse meg, és lehetőleg július 10-ig fejezze be a pályázáshoz szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, valamint július 17-ig a hatástanulmányt és a gazdasági elemzéseket is végezze el. Ehhez képest a cég még mindig dolgozik a dokumentumokon, így tovább csúszik a leadás napja. Bár leadási határidő nincsen, Szatmár megyének mégis sietnie kell ha pénzt akar szerezni, hiszen más megyék elnyerhetik a rendelkezésre álló összegeket.

-A napokban tárgyaltam Nicolae Nemirschi-vel, a környezetvédelmi miniszterrel, akivel sikerült abban megegyeznünk, hogy lejönnek Szatmárnémetibe és ők is egyeztetnek a konzultáns céggel. Ilyen formában is megpróbáljuk megsürgetni a vállalatot abban, hogy mihamarabb fejezze be a pályázatot, hiszen ez a legnagyobb értékű projektje a megyének, amely nem kerülhet veszélybe - mondja Csehi Árpád, tanácselnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: